Hvordan fastsetter man retningslinjer for samarbeid med et rengjøringsfirma?

Rene rom på kontoret er en veldig viktig sak hvis vi ønsker å tilbringe der tid med glede og mer effektivt utføre oppgavene som er tildelt for en gitt dag. For at det skal skje, trenger man hjelp fra et godt rengjøringsfirma. Før de ansatte begynner å ta vare på renslighet i bedriften din, blir det imidlertid godt å bli enige om noen betingelser som det pågående samarbeidet vil basere på.

De viktigste forutsetningene for et effektivt samarbeid med et rengjøringsselskap

Vi avtaler arbeidstid

Det vanligste valget er å rydde kontoret på kveldstid når ansatte allerede har gått hjem, slik at ingen oppgaver kommer i konflikt med hverandre. I tillegg skal vi tenke på om det skal ryddes hver dag, eller om det blir nok å gjøre det en eller to ganger i uka. Daglig rengjøring skal sikkert være nyttig i institusjoner som besøkes av mange personer utenfra.

Ansvarsområdet er av betydning

Det er verdt å bestemme nøyaktig hvilke rengjøringsoppgaver som skal utføres. Ofte er forskjellige rom ment for forskjellige aktiviteter, derfor kan omfanget av arbeidet som utføres der, være litt annerledes, og det er verdt å bestemme i hvilke rom det er nok å vaske gulvet og tørke av hyllene, og hvor vi også forventer å ta ut søppel eller vaske vinduer. I tillegg kan noe arbeid være nødvendig å gjøres hver dag, og andre blir det nok å gjøre en gang i blant, så la oss sørge for at gulvet for eksempel skal vaskes hver dag, og vinduene en gang i uka.

«Plutselige» oppgaver

La oss avtale om vi i et gitt selskap bare kan bruke grunnleggende rengjøringstjenester etter en arbeidsdag, eller om selskapet tilbyr tilleggstjenester, for eksempel rydding etter et arrangement i bedriften. Dette er en tilleggstjeneste som trengs bare fra tid til annen, og arbeidsomfanget kan da være større enn i tilfelle den ordinære rengjøringstjenesten. Vi kan også be om en større rengjøringstjeneste før arrangementet – her vil prisen også endre seg.

Antall renholdere

Det er klart at jo flere rom som må ryddes, jo flere bør ansettes og jo høyere kostnader blir det av den grunn. Vi kan gjøre en avtale om at for eksempel hver ansatt har én etasje å rydde. Ettersom omfanget av oppgaver kan endres på grunn av den forskjellige karakteren til rom som ryddes, kan dette også påvirke prisen.

Type rengjøringsmidler som brukes

Det har i dag stadig større betydning, og det er ikke bare på grunn av typer smuss som renholdere skal støte oftest på i anlegget. For eksempel vil serveringssteder kreve sterkere midler for å holde alle møbler og apparater ordentlig rene, vi vil bruke andre midler i et vanlig kontorbygg, og enda andre i medisinske institusjoner. Nå er det også verdt å spørre om en desinfiseringstjeneste som vil betydelig øke sikkerheten til ansatte og kunder i anlegget.

Det er også et annet aspekt for hvorfor vi snakker om rengjøringsmidler som avtales med rengjøringsselskapet. For tiden satser vi nemlig på å bruke midler som minst mulig skader planeten, og hvis du vil fremme det økologiske bildet av din bedrift, er ikke rengjøringsmidler som brukes i anlegget ditt uten betydning. Derfor, hvis dette aspektet er viktig for deg, ikke ignorere det. Økologiske rengjøringsprodukter kan være like effektive og mye mindre skadelige for planeten.

Har du din egen bedrift i Norge? Leter du etter et selskap som vil hjelpe deg med å rydde leiligheten din? Bruk derfor Flyttevask Mesteren sine tjenester, takket være dem vil du raskt gjenopprette ordentlig renslighet og samtidig opprettholde de høyeste standardene.