Fordeler med å starte samarbeid med et rengjøringsfirma

Flyttevask og renhold – Vaskefirma i Oslo

Rengjøringsfirmaer kan leies for å vaske kontor, hotell, restaurant, butikk, men også for å rydde i et privat hus.

Hva er fordelene med å ansette et renholdsfirma?

Hvorfor er det verdt å samarbeide med fagfolk?

1. Økonomiske fordeler

Samarbeid med et rengjøringsfirma lar deg redusere kostnadene knyttet til å ansette en renholder som fungerer som en såkalt frilanser.

Å bruke tjenestene til en slik person kan synes å være et bedre valg, men de økonomiske analysene og erfaringene fra mange selskaper indikerer at samarbeid med et renholdsfirma er en billigere løsning.

Å bestille og overlate regelmessig rengjøring til fagfolk fra et outsourcingfirma sikrer komfort og lar deg overføre kostnadene knyttet til å ansette rengjøringsfolk til andre økonomiske enheter. På den måten kan du spare på oppgavene knyttet til å sikre renslighet på arbeidsplassen, og samtidig være sikker på at rengjøringstjenesten blir utført.

Samarbeid med et rengjøringsfirma betyr at eieren av kontor, restaurant, hotell eller leilighet ikke er ansvarlig for kostnadene knyttet til ansettelse av folk, og kun betaler for selve tjenesten.

2. Større fleksibilitet

Ansettelse av en medarbeider forplikter arbeidsgiveren til å følge arbeidsmiljøloven og binder arbeidstakeren til arbeidsgiveren i henhold til visse regler.

Arbeidsavtalen beskytter arbeidstakeren, men også arbeidsgiveren. Samarbeid med et rengjøringsfirma gir større fleksibilitet.

Vanligvis er visse personer ikke forpliktet til en langsiktig kontrakt på ett sted, med mindre det er det personen som betaler for tjenesten ønsker seg. Takket være dette trenger du ikke å bekymre deg for oppsigelsestiden i tilfelle når renholder ikke oppfyller sine plikter med tilstrekkelig omhu.

Det er nok å rapportere utelatelsene til rengjøringsselskapet der personen er ansatt. Man kan samarbeide med et renholdsfirma som en del av den vanlige, jevnlige rengjøringen av kontor eller hus, men om nødvendig også for å rydde bare en gang f.eks. etter oppussing.

3. Tilpasning etter behov

Rydding av forskjellige rom krever forskjellige løsninger. Noen ganger er det best å vaske om kvelden, andre foretrekker helgen, og noen ganger er det morgenen den dagen man velger selv.

Fleksibiliteten i rengjøringsselskapets arbeidstid gjør at du kan tilpasse timeplanen til selskapets behov. På den måten kan eieren bestemme hvilke oppgaver som skal utføres og tidspunktet for dem.

Det er spesielt viktig hvis tjenestene inkluderer støyende aktiviteter, f.eks. støvsuging, forårsaker ubehag, f.eks. vindusvask, eller krever spesielle sikkerhetsregler, som det er i tilfelle desinfisering av rom.

Samarbeid med et rengjøringsfirma gir større fleksibilitet og tilpasning etter behov enn å ansette fast en person som av forskjellige grunner kanskje ikke møter opp på jobb i løpet av den tiden som eieren har angitt.

4. Profesjonelt utstyr

En annen fordel med å samarbeide med et eksternt renholdsfirma er at konkurransen krever at selskaper som tilbyr rengjøringstjenester, er utstyrt med det beste utstyret.

Takket være dette kan de tilby sine tjenester på høyest mulig nivå. Tilgang til profesjonelt utstyr er spesielt viktig når man vasker krevende rom, f.eks. produksjonshaller og andre store arealer.

Rengjøringsselskaper har opplært personell som vet hvordan de skal vaske spesifikke overflater. De har også tilgang til rengjøringsprodukter som man må kjøpe selv hvis man rydder på egen hånd.

Rengjøringsfirmaer har blant annet støvsugere av bedre kvalitet eller spesielle vaskeutstyr til møbeltrekk. På den måten kan man være sikker på at rydding og vasking vil være effektiv, og at rommet blir grundig ryddet.

5. Godt samarbeid

Bedrifter som tilbyr rengjøringstjenester, vil at de ansatte skal være et visittkort for selskapet. Som på andre arbeidsplasser innebærer det å øke kompetansen til sine ansatte, noe som påvirker oppfatningen av et rengjøringsfirma som profesjonelt.

En positiv mening om tjenestene bidrar til å skaffe nye kunder som også vil gjerne anbefale rengjøringstjenester fra et bestemt selskap. Godt samarbeid og hyggelig kontakt gir en følelse av komfort og sikkerhet samt sparer tid på å lete etter nye ansatte som rekrutteres av et eksternt firma.